Sjeik Bentounes

Sjeikh Bentounes

Spiritueel leider van Tariqa Alawiyya (soefiweg Alawiyya), Sjeikh Khaled Bentounes is de oprichter van  AISA-NGO.Sjeikh Bentounes in Algerije

Als onvermoeibare pelgrim en schrijver reist Sjeik Khaled Bentounès al ettelijke jaren de wereld rond. Hij doorkruiste meer bepaald Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Verre-Oosten waar hij de traditionele soefi-lering (tasawwoef in het Arabisch)doorgeeft.

Hij nodigt mannen en vrouwen uit van alle horizonten uit om te beseffen dat ze in staat zijn om universele wezens te worden, bewaarders van een buitengewoon erfgoed. Namelijk het erfgoed van de wijsheid van de mensheid gegeven door de goddelijke genade ten alle tijden en bij alle volkeren te vinden. 

Zijn onderricht is universeel en niet van sektarisch aard. Een onderricht dat het ontwaken van een innerlijke visie stimuleert.

Sjeikh Bentounes is de achterkleinzoon van Shaykh al-Alawi (1874 - 1934), waarvoor de UNESCO de 100ste verjaardag van de oprichting van de Alawiya soefiorde zal vieren in oktober 2015, te Parijs.

 

'De wereld van morgen construeert zich met de een en met de ander, en niet met de een tegen de ander.'

'Handelen voor het welzijn van de samenleving van de mensheid wordt een noodzaak,een verplichting en geen morele of religieuze plicht.'

   Afdrukken Afdrukken   

Vul hieronder het gewenste donatiebedrag in - en klik nadien op de IDeal-knop om te doneren ten behoeve van het Huis van Vrede: